Dental Centar Marković

Markovic logo BEZ POZADINE 600 x 200 px

Sve što trebate znati o zubnim  implantatima

Ne tako davno, jedini lijek za potpuni gubitak zuba, bile su totalne mobilne proteze. Implantati su promijenuli historiju stomatologije.

5 činjenica o implantatima:

  1. Zubni implantati su biokompatibilni, što ukratko znači da ih naš organizam prihvata kao svoje.
  2. Između implantata i pravih zuba nema razlike. Oni donose optimalno rješenje za žvakanje i estetiku. Uživate u hrani, a imate prirodan osjećaj i sigurnost.
  3. Implantatima se spriječava brušenje ostalih zuba. Ukoliko bi radili mostove, neminovno je brušenje drugih zuba. Zahvaljujući implantatima, može se postaviti krunica na samom zubnom implantatu, dok ostali zubi ostaju netaknuti.
  4. Zubni implantati nemaju karijes.
  5. Ukoliko ne nadomjestimo izbubljeni zub, povlači se i gingiva, a kao posljedica toga i zubno meso na ostalim zubima postaje osjetljivije. Kako vrijeme prolazi, kost se sve više povlači tako da dolazi do naginjanja zdravih zuba u slobodan prostor. Tada se oblik lica mijenja. Zubni implantat ujedno čuva meko i tvrdo tkivo, te kost ostaje u prvobitnom stanju.

Zubni implantati su sigurni i korisni za zdravlje naše usne šupljine.

Proces ugradnje

Jedan implantat ugrađuje se 15-ak minuta, a sam postupak je bezbolan i manje neugodan od vađenja zuba. Nakon zahvata dolazi proces sraštavanja kosti i implantata kako bi implantat funkcionisao kao prirodan zub. Za taj proces potrebno je sačekati do pet mjeseci.

Nakon završetka procesa prihvatanja implantata, uzima se otisak i izrađuje se zubna kruna, mosta ili proteza. Time se završava cjelokupan proces ugradnje implantata.

Podijeli s drugima
Scroll to Top