Dental Centar Marković

Logo DCM_20 godina_final-header&footer

Implantologija

implantologija banner slika

Implantologija

Zubni implantat (također poznat kao endosalni implantat ili učvršćenje) je proteza koja se spaja s kosti vilice ili lubanje kako bi poduprla zubnu protezu kao što je krunica, most, proteza ili proteza lica ili da djeluje kao ortodontsko sidro . Osnova za moderne dentalne implantate je biološki proces koji se naziva oseointegracija, u kojem materijali poput titana ili cirkonija stvaraju intimnu vezu s kosti. Implantat se prvo postavlja tako da postoji mogućnost oseointegracije, a zatim se dodaje zubna protetika. Za oseointegraciju je potrebno promjenjivo vrijeme zarastanja prije nego što se zubna protetika (zub, most ili proteza) pričvrsti na implantat ili se postavi upornjak koji će držati zubnu protetiku/krunicu.

DCM implantologija slika
Proces Ugradnje Implanta

Jedan implantat ugradjuje se 15-ak minuta, a sam postupak je bezbolan i manje neugodan od vadjenja zuba.

Stručno Profesionalno Osoblje

Uz DCM stručno osoblje proces traje brzo i bezbolno, tako da je ovo jedan od najbržih tretmana u našoj ponudi. 

Implantati

Jedan implantat ugradjuje se 15-ak minuta, a sam postupak je bezbolan i manje neugodan od vadjenja zuba.
Nakon zahvata dolazi proces sraštavanja kosti i implantata kako bi implantat funkcionisao kao prirodan zub. Potrebno je sačekati do pet mjeseci.
Nakon završetka procesa prihvatanja implantata, uzima se otisak i izradjuje se zubna kruna, most ili proteza.
Time se završava cjelokupan proces ugranje implantata.

Uspjeh ili neuspjeh ugradnje implantata ovisi o zdravlju osobe koja je na liječenju, lijekovima koji utiču na šanse za oseointegraciju i zdravlju tkiva u ustima. Također se procjenjuje količina stresa koji će biti izložen implantatu i učvršćenju tokom normalnog funkcionisanja. Planiranje položaja i broja implantata ključno je za dugoročno zdravlje protetike jer biomehaničke sile koje se stvaraju tokom žvakanja mogu biti značajne. Položaj implantata određuje se položajem i kutom susjednih zuba, laboratorijskim simulacijama ili korištenjem kompjuterske tomografije sa CAD/CAM simulacijama i hirurškim vodičima koji se nazivaju stentovi. Preduvjeti za dugoročni uspjeh oseointegriranih dentalnih implantata su zdrava kost i gingiva. Budući da oba mogu atrofirati nakon vađenja zuba, ponekad su potrebne preprotetske procedure kao što su podizanje sinusa ili gingivalni transplantati da bi se ponovo stvorila idealna kost i gingiva.

Ligula molestie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi

Ligula molestie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi

Magna vivamus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi

Magna vivamus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi

Implantologija odjel

Naručite se ili zakažite termin ako su Vam potrebne usluge DCM Implantologija odjela
Scroll to Top